Pekáč DE PERERUELA 45x32 cm Ruční výroba ve Španělsku
Kód: PKAOT4532Detailní popis produktu
Tradičním způsobem vyrobený žáruvzdorný keramický pekáč s žebrováním dna pro ideální propékání. Pekáč je vhodný pro přípravu pokrmů zejména v troubě nebo na žhavých uhlících v peci nebo grilu. Pekáče jsou vyráběny ručně kdy každý kus zaručuje nezaměnitelnou krásu nádobí. Zdravotně absolutně nezávadná glazura prodlouží životnost nádobí častokrát až do nekonečna. Je všeobecně známo, že pokrmy z keramických (hliněných) nádob mají tu nejdokonalejší chuť.
- Výrobce Alfarería Pereruela Siglo XVI vyrábí keramické nádobí Pereruela nezměněnými výrobními postupy již od 16. století.
- Před prvním použití ponořte nádobu na 8 hodin do vody
- Vaření na plynovém hořáku: na min. výkon předehřejte 3-5 minut, následně plynule přidávejte výkon, max. do poloviny výkonu spotřebiče
- Vaření na elektrické plotýnce nebo sklokeramické desce: na min. výkon předehřejte 5-8 minut, následně plynule přidávejte výkon, max. do poloviny výkonu spotřebiče
- Vaření na indukčním vařiči: použijte indukční podložku, na min. výkon předehřejte 5 minut, následně plynule přidávejte výkon, max. do poloviny výkonu spotřebiče
- Pečení v troubě nebo ohřev v mikrovlnce: bez omezení
- Vaření, pečení na přímém ohni resp. uhlících: bez omezení, doporučujeme použít vhodnou podložku
- Po vaření: důrazně doporučujeme nevystavovat nádobí teplotním šokům, nechte nádobí přirozeně zchladnout např. na dřevěné podložce
- Umytí: nepoužívejte agresivních metod při umývání, nicméně nádobí lze umývat také v myčce.
Pozn.: výše uvedené je myšleno tak, že v nádobě před jejím zahřátím je pokrm, tzn. klasická příprava, např. 1. olej, 2. cibule atd.. Nádobí je vyráběno ručně, tzn. nerovnosti a "nedokonalosti" nemohou být předmětem reklamace. Produkty Pereruela balíme tak abychom je zabezpečili proti poškození při přepravě, nicméně doporučujeme vždy zkontrolovat obsah balíku před přepravcem.
Pereruela keramika 16. století
Již pět století si z generace na generaci předáváme tradiční výrobu žáruvzdorného nádobí z pálené hlíny, které je vhodné pro přípravu pokrmů na ohni, plynu či "elektrice". Naše umění uznává celý svět pro svou kvalitu a rustikální krásu.
Předpokladem kvality je pečlivý výběr kvalitních jílů, kdy dokonalost zpracování dává nádobí mimořádnou tepelnou odolnost.
Rustikální vzhled: tradiční řemeslná výroba s použitím techniky deformace s názvem "luisa" a zpracováním na keltském kole. Každý kus projde pečlivou ruční kontrolou zkušeného hrnčíře.
Unikátnost: všechny produkty jsou vyráběny ručně, nelze tedy najít dva stejné kusy. Jednoduchá neotesanost vytváří unikátní hrnčířskou nádheru.
V hrnčířství Pereruela se staráme o všechny aspekty včetně přirozeného sušení, kdy ve statických pecích za zavřenými dveřmi, pomalou metodou, produkt zahříváme po dobu 14 hodin. Následně dochází k velmi pomalému ochlazování po dobu 24 hodin. Zárukou je nejvyšší kvalita.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pekáče a zapékací mísy |
---|---|
? Výrobce: | Pereruela |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.