Pekáč litinový 44 x 27 x 8cm 12516 Litina bez povrchové úpravy = životnost navždy
Kód: IK12516Detailní popis produktu
Celolitinový pekáč, vhodný pro pečení nejen drůbeže v troubě nebo peci. Pečení či dušení v tomto pekáči vybízí využít skvělé tepelné vlastnosti litiny k pomalému pečení.
ROZMĚRY:
- délka včetně uší 44 cm / bez uší vnitřní 34,5 cm
- šířka vnější 27 cm / vnitřní 25,7 cm
- výška vnitřní 6,8 cm / vnější 7,4 cm
HMOTNOST: 5,6 kg
Před prvním použitím:
Pekáč je vyroben z přírodního železa bez použití chemických přísad, černý odstín povrchu vznikne vlivem vysokoteplotní konzervace v rostlinném oleji při výrobě. Vaření na litině se řadí mezi nejzdravější vůbec. Před použitím umyjte pekáč teplou vodou za použití houbičky. Nepoužívejte žádné mycí prostředky, jelikož litina je porézní materiál, mohlo by dojít ke vniknutí saponátu do pórů a tím minimálně znepříjemnit chuť grilovaného pokrmu. Po umytí osušte pekáč např. ubrouskem.
Pokud nebudete pekáč používat ihned, doporučujeme jej potřít tenkou vrstvou rostlinného oleje.
Po použití:
Pekáč nemá nepřilnavý povrch, tudíž může dojít k připečení. Nepoužívejte pro odstranění nečistot agresivní mycí prostředky, drátěnku nebo ocelový kartáč. Nechte pekáč cca 30 minut odmočit ve vodě a následně jej umyjte houbičkou na nádobí, kartáčkem nebo škrabkou. Po umytí nenechte pekáč samovolně uschnout, vždy jej osušte např. ubrouskem a následně potřete tenkou vrstvou rostlinného oleje.
V případě, že dojde ke korozi není důvod k panice, rez m.j. není v malém množství škodlivá. Rez odstraňte kartáčkem a znovu potřete rostlinným olejem.
Kupujete produkt v rustikálním designu. Produkt nebo jeho části jsou vyrobeny ze strojně neopracované litiny. Mírné nerovnosti, nesoulad designu nebo mírně odlišné rozměry nemohou být předmětem reklamace. Litina není chráněna antikorozní povrchovou úpravou, pro zabránění koroze skladujte a užívejte produkt na vhodném místě, případně udržujte pomocí rostlinného oleje.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pekáče a zapékací mísy |
---|---|
? Výrobce: | PH - Konyha |